Douwe

 

Baron Douwe v.'t Brabantse Bont

09-04-2011 - 19-01-2019

 

Douwe was onze eerste stabij en helaas op te jonge leeftijd overleden. Douwe bleek op hele jonge leeftijd "juveniele cataract" te hebben, oftewel een erfelijke vorm van staar. Dit was iets waar Douwe gedurende zijn hele leven, gezien slecht zicht, gedragsmatig altijd last van heeft gehad. Ondanks dit heeft hij, soms met vallen en opstaan, ten volle genoten. Gaf hem zee, een lekker rustig strand en een balletje en hij genoot ten volle en liet dat blijken onder luid blij geblaf. Uiteraard altijd onder waakzaam oog van Senna. Douwe was het liefst met Senna en Marre. Toch had hij enkele hondenvrienden waar hij wel de grootste lol mee had en die echt rekening met hem hielden en wij daarom speciaal willen benoemen, namelijk: Foppe, Feia, Kwibus, Jari, Jits en Dushi.

 

Douwe had 1 grote hobby en dat was knuffelen. Douwe knuffelde met iedereen. Hierbij had hij de gave om mensen in te schatten en te zien als individu ondanks eventuele beperkingen. Hij wist feilloos wie een knuffel kon gebruiken en die kreeg er ook 1. Hierom is Douwe gedurende een aantal jaren vrijwilliger geweest in een tehuis voor zowel dementerenden en voor somatische patiënten. Ieder bezoek was bijzonder en hij genoot er ten volle van. Hij kreeg mensen rustig, liet iemand na lange tijd weer een woord zeggen en toverde bij terminale patiënten een glimlach op het gezicht.

 

Douwe was in alle opzichten bijzonder. Ons logo is gebaseerd op een foto van Douwe. Op deze wijze is hij toch bij onze kennel betrokken. Douwe wordt nog dagelijks gemist.

 

De fokster van onze Douwe, Stabijkennel v.'t Brabantse Bont heeft op haar website heel duidelijk beschreven wat Cataract is. U kunt deze informatie terugvinden via de hierna volgende link: http://www.stabyhoun.nl/onzehonden/cataract/