Resa

 

StamboomnaamColorful Castle's Nikon Nice

Stamboomnummer: NHSB 3278158

Roepnaam: Resa

Geslacht: Teef

Geboortedatum:  17-06-2022 

 

Hieronder kunt u eerst een karakterschets lezen. Daaronder staan diverse buttons opgenomen alwaar u allerlei informatie over Resa terug kunt lezen. Zoals bijvoorbeeld uitslagen gezondheidsonderzoeken of showresultaten.

 

Karakter:

Resa kan het best omschreven worden als een zelfverzekerde, snel geprikkelde, zelfsturende F1 wagen op pootjes. In het nest werd zij door de fokster al "racende Resa" genoemd. Resa's basisprincipe is dan ook "to live life to the max in alles wat je doet, de wereld is tenslotte één grote speeltuin". Je zult met haar ogen in je achterhoofd moeten hebben want ze ziet en hoort echt alles. Voorzien van een grote bemoeizucht als ook nieuwsgierigheid accelereert zij van 0 naar 100 in nog geen 0,02 seconden. Daarom is het bij haar raadzaam om onder het wandelen of in omgevingen vol prikkels zo nu en dan oefeningen met haar te doen om haar "geaard" te houden. Eenmaal overprikkeld is ze namelijk niet altijd even makkelijk terug op aarde te krijgen. Bijvoorbeeld een "plat", "naast" of "voet" op de meest vreemde momenten of locaties zijn voor ons ondertussen dan ook heel gewoon geworden. Resa buiten betekent echt actief met haar bezig zijn. Aangezien ze erg pienter en daarbij echt graag samen bezig is, gaat dat doorgaans moeiteloos.

Ze zoekt zelf haar rustmomenten veelvuldig op en dat is locatie onafhankelijk. Ze slaapt net zo goed in een drukke omgeving als in een rustige. Maar als Resa's ogen open zijn dan staat zij ook volledig aan. Ze doet niets liever dan samen spelen, keten, eten en knuffelen. Dat knuffelen doet ze met iedereen. Als iemand, bekend of onbekend, ook maar enigszins blijk geeft er open voor te staan dan gaan haar kontje en staart swiepen en geeft ze zich helemaal. Ze vindt werkelijk iedereen leuk. 

Zoals eerder gesteld gaat zij zelfverzekerd door het leven. Ze gedijt goed in iedere omgeving van rustig tot heel druk, alles is leuk en ze is niet snel onder de indruk. Ze wil een heel enkele keer wel eens een afwachtende houding aannemen. Dat duurt doorgaans maar echt heel kort om zich er vervolgens als het even kan vol op te storten. Als ze wel schrikt dan herstelt ze echt heel snel. Resa is overigens niet behept met de karaktereigenschap "geduld". 

Resa is soms "veel" maar dat wisten wij al voor ze bij ons kwam en dat maakt haar tot wie ze is. Namelijk een wereld hond.

 

 

Informatie: