Wie zijn wij?

 

Voorstellen:

Wij zijn Brian en Jeroen en sinds 2019 woonachtig op de Veluwe te Putten na ruim 18 jaar in Den Haag te hebben gewoond. Wij wonen hier met onze 3 stabij's Senna, Marre en Lena en onze 3 poesedames Lizzy, Logan en Levy. Als het ook maar even kan dan trekken wij er in onze vrije tijd met de honden op uit, Erkemederstrand, de hei of in het bos. Hier op de Veluwe hoeven wij ons zeker niet te vervelen.

 

Waarom fokken:

Wij hebben al 9 jaar stabij's en dat begon met Douwe. Ondanks dat hij op zeer jonge leeftijd een erfelijke oogaandoening bleek te hebben, wat de nodige beperkingen met zich mee bracht, had hij een uniek karakter. Hij is zelfs een aantal jaren vrijwilliger geweest als aaihond in een tehuis voor dementerenden,  somatische patiënten en mensen die terminaal waren. Daarnaast zagen wij ook de bescherming vanuit onze Senna ten opzichte van Douwe in zijn dagelijks leven. Dit alles was voor ons dermate bijzonder dat wij zoetjes aan het gevoel ontwikkelden om graag met dit ras verder te willen dan alleen het bezitten van een stabij. Daarbij kwam dat Douwe ondanks alles werkelijk idolaat was van pups. Toen wij uiteindelijk Marre vroegtijdig hebben moeten laten helpen op medische gronden ging ons plan definitief on hold. Na het vroegtijdig overlijden van onze reu Douwe kwam Lena op ons pad. Dit nadat wij recent vanuit Den Haag waren verhuisd in verband met een andere functie van Jeroen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek en zo zijn wij gekomen tot waar wij nu zijn. Wij staan nog aan het begin maar weten ons gesteund door zeer ervaren stabijkennels, te weten "Colorful Castle's" en "fan de Moaie Hôvingen".

 

Doel:

Ons doel is af en toe, doch absoluut zeker niet ieder jaar, puur hobbymatig een stabijnest te fokken om, conform rasstandaard, enerzijds een bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding van het ras "de friese stabij". Anderzijds willen wij graag mensen blij maken door het fokken van geweldig lieve honden die echt onderdeel van hun gezin mogen vormen. Wij hopen oprecht dat het hobbymatig fokken van stabijs de start is van iets heel moois. Namelijk een innige vriendschap tussen hond en baas waar men hun hele leven met warmte op terug kijkt.

 

Het verhaal achter de kennelnaam:

Als iets lastig is dan is het wel een matchende kennelnaam. We wilden geen naam gelinkt aan onze woonplaats. Mocht je verhuizen dan klopt de kennelnaam niet meer met je persoonlijke situatie.  Maar wat dan? Eerst hadden we het idee om iets met het sterrenbeeld "jachthonden" te doen.... ja dat bestaat dus echt.  Echter de latijnse naam, hoe mooi ook, bleek een aardig struikelblok om goed uit te spreken en te onthouden. Uiteindelijk viel het kwartje bij het lezen van een stukje tekst over hoe iemand een parel vond in zijn oester. De rest laat zich raden.