Onze werkwijze

 

Wij zullen incidenteel en puur hobbymatig een nestje fokken. Dit zal volledig geschieden overeenkomstig de regels van de NVSW, zie https://www.nvsw.nl/index.php?sp=163 . 

 

Gezondheidsonderzoeken:

Wij onderschrijven het besluit houders van dieren art.3.4. Fokken met gezelschapsdieren volledig. Fokken mag namelijk nooit ten koste gaan van de gezondheid of het welzijn van de ouderdieren en hun nakomelingen.  Daarom hebben wij buiten het, vanuit de rasvereniging verplicht gestelde, HD-onderzoek ook nog aanvullende onderzoeken uit laten voeren. In de praktijk betekent dit het ECVO oogonderzoek en daarnaast de Embarktest (DNA test tbv oa bv genetische inteelt en genetische aandoeningen). Deze uitslagen staan vermeld bij de desbetreffende hond. Aanvullende tests bieden overigens nooit een garantie op een gezonde pup. Het is en blijft de natuur en een levend wezen. Wel geeft het u, ons en de rasvereniging belangrijke informatie omtrent de ouderdieren.

 

Reu keuze:

Aangezien wij fokken conform de regels van de NVSW gebruiken wij uitsluitend een goedgekeurde dekreu door de NVSW.  Vervolgens zullen wij ook altijd dektoestemming vragen. Klik op de hierna genoemde link voor uitleg over hoe dit in zijn werk gaat.

https://www.nvsw.nl/mobiel/index.php?sp=12120

Aangezien wij er zelf voor gekozen hebben om aanvullende gezondheidsonderzoeken uit te laten voeren, streven wij er in beginsel naar een reu te vinden die ook aanvullende onderzoeken heeft ondergaan. Als die niet beschikbaar is dan zullen wij ons beraden op eventuele alternatieven die wij zelf ook verantwoord vinden of dat wij onze plannen op dat moment beter uit kunnen stellen.

 

Nest periode: 

Wij zullen in een vroeg stadium een nest thema kiezen en na geboorte van de pups binnen het thema de stamboomnamen bepalen. Na de geboorte van de pups zullen wij in ieder geval gedurende de eerste 2 weken geen bezoek ontvangen. Uiteraard houden wij u volledig op de hoogte omtrent hoe het gaat. Dit doen wij via deze website, facebookpagina en middels persoonlijk contact. Zodra wij denken dat het mogelijk is, is bezoek altijd welkom (mits op afspraak). Wel zullen wij proberen rustmomenten in te bouwen en enkele dagen per week voor ons zelf houden. De pups groeien op bij ons in de woonkamer en wij zullen veel aandacht aan socialisatie besteden. Dit betekent ook ter zijner tijd kleine uitstapjes maken. Aangezien wij katten hebben zullen zij ook daar mee opgroeien. Tevens zullen wij u in contact brengen met de reu-eigenaar. Op basis van het karakter van de pups en gesprekken met ons zullen wij rond week 5 een pup toewijzen. 

 

Uitvliegen:

De pups blijven tot week 9 bij ons en zullen voor deze periode het nest niet verlaten. Als wij denken dat het in het belang van de pup is dat hij/zij toch eerder mee mag dan bespreken wij dat uiteraard.

Als de pup bij u thuis is en u heeft vragen dan kunt u altijd op ons terug vallen, dat geldt natuurlijk ook als de pup uitgegroeid is tot een volwassen hond. Daarbij hopen wij ook zo nu en dan van u te horen als alles goed gaat.